"… Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.”

Robert Fulghum

Το ρομποτάκι που τρώει όλα τα άσχημα συναισθήματα

Μία ωραία αυθόρμητη ιδέα έγινε αφορμή να δημιουργήσουμε σήμερα στο Νηπιαγωγείο μας κάτι ξεχωριστό. Τις ημέρες αυτές μιλάμε για τα συναισθήματα και συγκεκριμένα σήμερα μιλήσαμε για τους φόβους μας. Όλα τα παιδιά είπαν τι φοβούνται και το ζωγράφισαν σε χαρτί. "Τι καλά να έπαιρνε κάποιος τους φόβους μας και να τους πήγαινε μακριά" είπα εγώ. "Ναι κυρία και να νιώθουμε μόνο χαρά" είπε ο Γιώργος Β.. "Ναι και αγάπη" πρόσθεσε η Παρασκευή.  "Ποιος όμως θα μπορούσε να το κάνει αυτό;" ρώτησα, ενώ είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να τους αναφέρω τον κινέζικο δράκο που σύμφωνα με την παράδοση, παίρνει τους φόβους μακριά. "Ένα ρομπότ κυρία να τρώει όλα τα κακά συναισθήματα" είπε ο Γιώργος Κ. Και τότε όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα κι εγώ δεν μπορούσα να αφήσω αυτή την ιδέα και τον ενθουσιασμό ανεκμετάλλευτο. 
Κουτιά, ρολά, χρώματα και πιάσαμε δουλειά. Εγώ ανέλαβα την συναρμολόγηση μετά από οδηγίες των παιδιών φυσικά.


Του βάλαμε καρδιά γιατί είναι καλό και το προγραμματίσαμε με έναν μοναδικό, κρυφό, μυστικό κωδικό να τρώει όοοολα τα άσχημα συναισθήματα για να νιώθουμε εμείς μόνο χαρά, αγάπη και γενικά μόνο καλά συναισθήματα.

Αφού το ετοιμάσαμε είπαμε για αρχή να το ταΐσουμε με όλους τους φόβους μας. Τους ζωγραφίσαμε...
 
...και τους ταΐσαμε στο ρομποτάκι μας:

Και τώρα θα το έχουμε στην τάξη μας και θα μας βοηθάει να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας. Περιμένουμε και τα παιδιά που απουσιάζουν να του βρούμε όνομα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αγαπημένα ιστολόγια