"… Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.”

Robert Fulghum

Η σημαία της ομάδας μας

 Ο Πωλ ο παπαγάλος πειρατής, βρήκε έξω από το σχολείο ένα τυλιγμένο χαρτί . Ήταν ένας χάρτης και ένα γράμμα. "Για τα παιδιά του 2ου τμήματος του Νησιού της Πετρουσίας "έλεγε. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Παρατήρησαν, ότι πάνω στον χάρτη ήταν γραμμένα  και τα ονόματα τους. Τι σήμαινε αυτό; Ποιος έστειλε το γράμμα; 



Το γράμμα ήταν από τον πειρατή καπετάνιο Σπαρκ που τους έστελνε μια αποστολή: Να φτιάξουν την σημαία της ομάδας τους. Κάθε πειρατής και κάθε πειρατίνα έπρεπε να ψάξει στη γωνιά της τάξης που έλεγε ο χάρτης και να βρει ένα στοιχείο. "Κάθε στοιχείο μόνο του δεν είναι τίποτα" έγραφε στο γράμμα. Όλα τα στοιχεία μαζί όμως ενωμένα κάτι ίσως θα σχημάτιζαν . Οι μικροί μου πειρατές ένας ένας έψαξαν στο σημείο που αναφερόταν στο χάρτη και βρήκαν το στοιχείο τους. Ήταν ένα λευκό κομμάτι άσπρου χαρτονιού με έναν αριθμό πάνω, τίποτε άλλο. 

Στο γράμμα έγραφε ότι θα έπρεπε να το χρωματίσουν με το αγαπημένο τους χρώμα και να ψάξουν όλοι μαζί στο τελευταίο σημείο του χάρτη .

"Αφού το κομμάτι σας χρωματίσετε, βιαστείτε...
...στο δωμάτιο να πάτε όπου μπορεί να ονειρευτείτε....κι αν το βρείτε
 μπορεί να γλυκαθειτε!"

Μα στο σχολείο, σε ποιο δωμάτιο μπορούμε να ονειρευτούμε; "ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ!! " φώναξαν τα παιδιά. Έτσι πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα του Ολοήμερου. Τα παιδιά έψαξαν παντού και βρήκαν πίσω από ένα στρώμα ένα μαύρο κάνσον όπου πάνω ήταν σχεδιασμένη μία καρδιά και ένα βάζο με καραμέλες.


Αμέσως κατάλαβαν ότι έπρεπε να κολλήσουν το κομμάτι τους στον αντίστοιχο αριθμό.
Δίκαιο είχε ο καπετάνιος Σπαρκ. Όλα τα στοιχεία μαζί σχημάτισαν μία καρδιά. Αυτή θα ήταν και η σημαία της ομάδας μας. Μία πολύχρωμη καρδιά που θα είχε ένα κομμάτι από τον καθένα μας. 
Πάνω στη σημαία γράψαμε και τα συνθήματα που σκέφτηκαν τα παιδιά και την στολίσαμε με πολύχρωμους κύκλους. 

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ


Η μέρα μας τελείωσε γλυκά, αφού κεραστήκαμε από μία καραμέλα που μας άφησε ο καπετάνιος Σπαρκ. Αναμένουμε κι άλλες αποστολές! Όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι θα προσπερνάμε κάθε εμπόδιο! 
Όπως κάθε κομμάτι που βρήκαμε ήταν μοναδικό αλλά απαραίτητο για να σχηματιστεί η καρδιά στη σημαία μας , έτσι και κάθε μαθητής είναι μοναδικό και απαραίτητο κομμάτι της τάξης μας! 
  ΟΛΗ Η ΤΑΞΗ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αγαπημένα ιστολόγια