"… Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.”

Robert Fulghum

Η ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΞΗ

 Φέτος θα ταξιδέψουμε μαζί με τους πειρατές μας σε τόπους μαγικούς ! Θα παίξουμε , θα μάθουμε , θα εξερευνήσουμε, θα δημιουργήσουμε μα πάνω από όλα θα διασκεδάσουμε. ΠΕΙΡΑΤΕΣ λοιπόν το θέμα της τάξης μας και με πολύ κέφι διακόσμησα την αίθουσα . Κατά την διάρκεια της χρονιάς θα την εμπλουτίσουμε φυσικά παρέα με τους μικρούς μου πειρατές, που από ότι φαίνεται ενθουσιάστηκαν. 

Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ


ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΟΡΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ


Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ 13 ΜΑΘΗΤΕΣ
Κάθε μαθητής ένα χρυσό νόμισμα. Μέσα σε κάθε νόμισμα θα μπει η φωτογραφία τους. Κάθε πρωί θα πρέπει να βρίσκουν την καρτέλα με το όνομά τους και να την κολλούν κάτω από το νόμισμα με την φωτογραφία τους.


ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ
(Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο πίνακας γενεθλίων)


   ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ


Το υλικό που χρησιμοποίησα το βρήκα στο διαδίκτυο και κάποιο το διαμόρφωσα όπως μου άρεσε εμένα. 

Τις σημαίες μπορείτε να τις εκτυπώσετε από εδώ:

Τις σημαίες για τα γενέθλια από εδώ:

Για τον θησαυρό του παρουσιολογίου ή τις μεγάλες εικόνες των πειρατών, βρείτε στο διαδύκτυο μία εικόνα που σας αρέσει (έχει αμέτρητες στο pinterest) , αντιγράψτε την στο word  και αποθηκεύστε την ως pdf. Στη συνέχεια με δεξί κλικ ανοίξτε το pdf με Adobe Acrobat. Πατήστε το εικονίδιο της εκτύπωσης και μετά το κουμπάκι που λέει POSTER. Στο
Tile scale πληκτρολογήστε το μέγεθος που θέλετε. ( Εγώ έβαλα 150 και ή εικόνα που ήταν μεγέθους Α4 εκτυπώθηκε σε τέσσερα Α4) . Θα δείτε δεξιά σε πόσα Α4 θα εκτυπωθεί η εικόνα. Είναι πολύ εύκολο !
 
Τις μικρές εικόνες των πειρατών επίσης τις βρήκα στο pinterest και τις εκτύπωσα στο μέγεθος που ήθελα. 

Το ημερολόγιο (αριθμοί και εικόνες για τον καιρό ) είναι από το μπλοκ της Γιώτας εδώ:

Για τις ημέρες της εβδομάδας πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Για τους ΜΗΝΕΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ πατήστε εδώ:

Για τα καράβια - ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ πατήστε εδώ:

Για τα νομίσματα στο παρουσιολόγιο πατήστε εδώ:

Εδώ μπορείτε να εκτυπώσετε δωρεάν αμέτρητες ετικέτες με θέμα τους πειρατές:

Κι εδώ έχει διάφορα ενδιαφέροντα για πειρατικό στολισμό (σημαιάκια, ετικέτες κτλ):https://www.printablee.com/post_printable-pirate-flags_297404/

Εδώ θα βρείτε πολλά χρήσιμα για να εκτυπώσετε δωρεάν και πολλά από αυτά και στα ελληνικά. (Ψάξτε και για άλλα θέματα θα ενθουσιαστείτε):



Καλή σχολική χρονιά !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αγαπημένα ιστολόγια