"… Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.”

Robert Fulghum

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και φέτος είπαμε να μάθουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μιας που τα παιδιά είχαν κάποιες εικόνες από τους φετινούς θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Παρίσι.

 Είδαμε το παρακάτω βίντεο:


Γνωρίσαμε τη σημαία των Ολυμπιακών αγώνων και μάθαμε τι συμβολίζουν οι 5 Ολυμπιακοί κύκλοι. 
 Ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας Ολυμπιακό άθλημα και χρωματίσαμε τους 5 Ολυμπιακούς κύκλους με το σωστό χρώμα εξασκώντας την λεπτή κινητικότητα αλλά και την οπτική αντίληψη . 


ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 


Μάθαμε ότι η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται πριν από κάθε Ολυμπιάδα στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και αναγγέλλει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.  Από εκεί ξεκινάει το ταξίδι της με την βοήθεια των λαμπαδηδρόμων μέχρι να φτάσει στη χώρα που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες. Εκεί σε ειδικό βωμό θα καίει σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Συμβολίζει την ειρήνη και την ενότητα μεταξύ των λαών.
Γίναμε λαμπαδηδρόμοι και νιώσαμε μεγάλη χαρά. 
Φτιάξαμε και μία εύκολη κατασκευή:







Αύριο θα συνεχίσουμε με αγώνες στην αυλή....

Οι μικροί μας αθλητές ανυπομονούν!

Το παραπάνω φύλλο εργασίας μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας στην εικόνα:

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Εκτυπώστε από εδώ:

Δώστε στα παιδιά να κόψουν κύκλους από κάνσον λίγο μεγαλύτερους σε ότι χρώμα επιθυμούν και να κολλήσουν πάνω το παραπάνω μετάλλιο. Μία κορδέλα και έτοιμο το μετάλλιο για τους σχολικούς αγώνες για την 11η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αγαπημένα ιστολόγια