"… Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.”

Robert Fulghum

Το χρώμα της μάγισσας αλλιώς (2) - Γνωριμία με τα χρώματα

Ένα αγαπημένο παιχνίδι που παίξαμε και αγαπήσαμε στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ,(δείτε εδώ: http://mikromikronip.blogspot.com/2020/11/blog-post_26.html ) τώρα το παίζουμε και στην τάξη. Τα παιδιά μαθαίνουν τα χρώματα διασκεδάζοντας. Αλλά ακόμα και αν τα γνωρίζουν ήδη, το παιχνίδι είναι πολύ διασκεδαστικό.

Πως το παίζουμε:
Πατάμε στον παρακάτω σύνδεσμο να ανοίξει η παρουσίαση. Προβάλουμε ή στην οθόνη του υπολογιστή ή σε βιντεοπροβολέα αν έχουμε στην τάξη. Διαβάζουμε προσεχτικά, τονίζοντας το πρόβλημα που έχει η μαγισσούλα (έτσι ώστε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον τους και να νιώσουν ότι η βοήθειά τους είναι αναγκαία). Ρωτάμε τα παιδιά αν θέλουν να την βοηθήσουν. Τα παιδιά είναι σίγουρο ότι θα δεχθούν να βοηθήσουν τη μάγισσα να λύσει τα μάγια και να γίνουν όλα όπως ήταν πριν.

Χρησιμοποιούμε μία μεγάλη λεκάνη, ή κατσαρόλα, ή ένα καλάθι ως τσουκάλι, όπου θα συγκεντρώσουν τα παιδιά όλα τα αντικείμενα. Καλό είναι να έχετε προβλέψει από πριν να υπάρχουν στο χώρο μικρά αντικείμενα από όλα τα χρώματα.
Και το παιχνίδι των χρωμάτων ξεκινά. Αν έχετε πολλά παιδιά στην τάξη μπορείτε να τα χωρίσετε σε ομαδούλες. Δηλαδή η πρώτη ομάδα να φέρει κόκκινα αντικείμενα , η δεύτερη κίτρινα κοκ. Αφού συγκεντρώσουμε όλα τα αντικείμενα στο τσουκάλι και ανακατέψουμε καλά, λέμε όλοι μαζί δυνατά το ξόρκι:


Και με έναν μαγικό τρόπο, όλα γίνονται όπως ήταν πριν!

Η μάγισσα και τα παιδιά παίρνουν το 1ο βραβείο!

Φύλλα εργασίας ή δραστηριότητες που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο παιχνίδι:


Μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ:


Και ένα βραβείο σε ασπρόμαυρη μορφή 
Μπορείτε να το εκτυπώσετε από εδώ:


Και ίσως σας αρέσει και αυτό που βρήκα στο διαδίκτυο (Χρώματα & αριθμοί): 

https://everydaychaosandcalm.com/wp-content/uploads/2022/08/Halloween-Color-By-Number.pdf


Καλά χρωματοξεμπερδέματα!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αγαπημένα ιστολόγια