"… Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.”

Robert Fulghum

ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (4)

ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ(4)

Σήμερα είναι Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
Έξω έχει: συννεφιά
Εποχή: Άνοιξη
Βοηθός της ημέρας: Όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Μικρόπολης (κι όχι μόνο)

Γεια σας αγαπημένα μου παιδάκια! 
Εύχομαι να περάσατε δημιουργικά και ευχάριστα το Σαββατοκύριακο και να είστε όλα καλά. Σήμερα σας έχω μία έκπληξη. Τι έκπληξη; Α, για να το βρείτε πρέπει πρώτα να φτιάξετε το παζλ και να δείτε πιο είναι το θέμα της εβδομάδας.
Για να δούμε θα τα καταφέρεται;


Μπράβο παιδιά! 

Το θέμα μας λοιπόν για αυτή την εβδομάδα είναι: ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Ξέρετε όμως τι γιορτάζουμε το Πάσχα; Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού. Γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού. 
Και τα έθιμα του Πάσχα; Τα γνωρίζετε;

Ας τα θυμηθούμε παίζοντας:






ΜΠΡΑΒΟ !!!!

Τέλεια! Κι αφού θυμηθήκαμε τα έθιμα του Πάσχα, τώρα ώρα για την πρώτη μας πασχαλινή κατασκευή! (Θα χρειαστούμε λίγο την βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά μας)


ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Πατήστε εδώ:   https://www.easypeasyandfun.com/paper-circle-hen-and-chick-craft/ και δείτε βήμα βήμα πως μπορείτε να φτιάξετε την παρακάτω εύκολη πασχαλινή κάρτα. 



Αγαπητοί γονείς, δώστε στα παιδιά ένα μικρό ποτήρι κι ένα μεγαλύτερο και αφήστε τα να σχεδιάσουν και να κόψουν μόνα τους τους κύκλους. Θα τα καταφέρουν πολύ καλά. Ρωτήστε τα να σκεφτούν και να σας πουν αυτά, πως θα μπορούσαν να σχεδιάσουν έναν κύκλο.
Προτρέψτε τα να προσθέσουν και δικά τους στοιχεία αν θέλουν.
Κάτω από τις κοτούλες μπορούν να κολλήσουν χορταράκι και κόκκινα αυγουλάκια. Ακόμα μπορούν να φτιάξουν περισσότερα μικρά κοτοπουλάκια ή ότι αυτά θέλουν.

Ζουζουνάκια μου περιμένω να αυτοσχεδιάσετε!!!!


➤➤➤ Για τις επόμενες μέρες θα χρειαστούμε ρολά από χαρτί υγείας και 
          άδεια κουτιά από γάλα. 
    -----------------------------------------------------------------

Σήμερα βρήκα ένα νέο μήνυμα από τον Αλέξη μας:
Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Να βρείτε όσες πιο πολλές λέξεις μπορείτε που ξεκινούν από λε, λα, λο, λου κτλ και να τις γράψετε με την βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά. Να μην αφήσουμε τον Αλέξη πεινασμένο ε;


Σας χαιρετώ για σήμερα με ένα τραγουδάκι από τα αγαπημένα μας και ξέρετε, μένουμε σπίτι για να βρεθούμε σύντομα από κοντά!






 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αγαπημένα ιστολόγια