"… Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.”

Robert Fulghum

Clowns με ρολό κουζίνας

 Μια εύκολη και όμορφη αποκριάτικη κατασκευή.

Δίνουμε στα παιδιά να βάψουν με διάφορα χρώματα τέμπερες τα ρολά κουζίνας. Αντί για αυτό μπορούμε να τυλίξουμε τα ρολά με χρωματιστό χαρτί και τα παιδιά να στολίσουν το ρόλο κολλώντας διάφορα σχέδια. Ή ακόμα να χρωματίσουν με σχήματα ή άλλα σχέδια ένα χαρτί Α4 και να το κολλήσουμε στη συνέχεια γύρω από το ρολό.


Δίνουμε στα παιδιά πατρόν να κόψουν το κεφάλι, τα μαλλιά, το καπέλο και τα παπούτσια του κλόουν. Συναρμολογούν και κολλούν τα κομμάτια. 


Αν τα παιδιά δυσκολεύονται στο κόψιμο, μπορείτε να δώσετε μια φωτοτυπία με κεφάλι κλόουν και να την χρωματίσουν όπως δείχνει η εικόνα που βρήκα στο Pinterest ή ακόμα και να σχεδιάσουν μόνα τους ένα.


Κολλάμε το κεφάλι πάνω στο ρολό και τα παπούτσια στο κάτω μέρος τσακίζοντας λίγο την άκρη. Για χέρια κολλήσαμε ένα σύρμα πίπας . Η κατασκευή μπορεί να γίνει πιο ελεύθερη και να κολλήσουν τα παιδιά κομμάτια χαρτονιού για χέρια δεξιά και αριστερά .

Στην δεύτερη εκδοχή αντί να κολλήσουμε το κεφάλι μπροστά από το ρολό, το στερεώσαμε στις δύο σχισμές που κάναμε δεξιά και αριστερά.

Για να κατεβάσετε το πατρόν πατήστε πάνω στην εικόνα:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αγαπημένα ιστολόγια