"… Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.”

Robert Fulghum

Κλόουν κατασκευή παιχνίδι


Μια κατασκευή που έγινε αυθόρμητα στο ολοήμερο.  Δύο παιδιά προσπαθούσαν να πετύχουν μέσα σε ένα ποτηράκι καπάκια από μαρκαδόρους. Και μια που είχαμε ασχοληθεί με το ποίημα μου "Τσίκο μαθαίνει τα σχήματα", μου ήρθε η ιδέα. Σχεδιάσαμε με το περίγραμμα από το ποτηράκι έναν κύκλο για κεφάλι. Δύο συννεφάκια για μαλλιά, ένα καπέλο, ένα ορθογώνιο για μπλούζα και μια ροζ λωρίδα χαρτονιού για τα χέρια. Τα παιδιά έκοψαν και συναρμολόγησαν  όπως παρακάτω. Σχεδίασαν  μύτη, μάτια και χαμόγελο: 


 Στη συνέχεια σύρραψα την κατασκευή στο ποτηράκι. Του βάλαμε κι ένα μικρό παπιγιόν.


Το τελικό αποτέλεσμα:





Και τώρα έπρεπε να σκεφτούμε πως θα κάνουμε τα μπαλάκια. Η ιδέα της Πέννυς μας άρεσε και αποφασίσαμε να τα φτιάξουμε με αλουμινόχαρτο: 


10 μπαλάκια για κάθε παιδί. Τα μετρήσαμε και ξεκίνησε το παιχνίδι.
Λεπτή κινητικότητα, μαθηματικά, εικαστικά, συντονισμός χεριού-ματιού, εξάσκηση στην συγκέντρωση και στην αντίληψη της απόστασης και του χώρου... όλα αυτά, αλλά και το πιο σημαντικό διασκέδαση!




Καλή Αποκριά! 
Καλή διασκέδαση!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αγαπημένα ιστολόγια