"… Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο Νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.”

Robert Fulghum

Παγκόσμια ημέρα ζώων

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

H 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων . Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.


Και στο Νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε σήμερα την ημέρα αυτή. 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

Χωρίζω τις εικόνες σε αυτές που δείχνουν καλή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και σε αυτές που δείχνουν κακή συμπεριφορά.
Μιλήσαμε για τα συναισθήματα που νιώθουν τα ζώα ανάλογα με την συμπεριφορά των ανθρώπων προς αυτά. 



Τις εικόνες που χρησιμοποίησα (από google clipart) μπορείτε να τις κατεβάσετε από εδώ:

Το φύλλο εργασίας που κάναμε:







Μπορείτε να το εκτυπώσετε έγχρωμο ή ασπρόμαυρο από εδώ:

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣ "Το αγαπημένο μας κατοικίδιο"







Δώσαμε υπόσχεση να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε πάντα!

Ακολουθεί μία παρουσίαση που δουλέψαμε πέρσι με τα παιδιά στο πλαίσιο των εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα: "Ομάδα δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων συντροφιάς" - Δίκτυο Τέχνης και Δράσης , από το θεματικό κύκλο "Φροντίζω το περιβάλλον". Τα παιδιά παρατηρώντας τις εικόνες, μπήκαν στη θέση των ζώων και σκέφτηκαν τι θα έλεγαν αυτά τα ζώα αν μπορούσαν να μιλήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αγαπημένα ιστολόγια