Σελίδες

Παιχνίδια με τον κλόουν (εκτυπώσιμο υλικό)

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ(MEMORY) - ΝΤΥΣΕ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ(ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ) - BINGO

Το παρακάτω υλικό που δημιούργησα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες δραστηριότητες. Εμείς το παίξαμε στην ομάδα και το ίδιο παιχνίδι το έπαιξαν τα παιδιά στο μάθημα των Αγγλικών.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 1ο:
"MEMORY"
Ξεκινήσαμε με το παιχνίδι παρατηρητικότητας (memory game) . Τα παιδιά κάθε φορά που γύρναγαν την καρτέλα, έπρεπε να πουν την λέξη. Το ίδιο έκαναν όταν έπαιξαν και με τον δάσκαλο των Αγγλικών. Οι λέξεις που μαθαίνουν με την επανάληψη είναι: hat, shoes, pants και blouse . Φυσικά τα παιδιά γνωρίζοντας τα χρώματα λένε green hat , blue pants κτλ.



Τα παιδιά το διασκέδασαν πολύ

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 2ο: 
"ΝΤΥΣΕ ΤΟΝ ΚΛΟΟΥΝ"

Χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες. Πράσινη, κόκκινη, κίτρινη και μπλε. Κάθε ομάδα έπρεπε να ψάξει και να βρει τα ρούχα για να ντύσει τον κλόουν , τα οποία είχαμε κρύψει στο χώρο. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μπορούμε να πούμε μία μικρή ιστορία για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών και την ώρα που ψάχνουν να βάλουμε μουσική. Τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια του κρυμμένου θησαυρού




ΠΑΙΧΝΙΔΙ 3ο:
"BINGO"
To αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών της τάξης μου. Χωρίζουμε τα παιδιά σε τέσσερις ομάδες. Κάθε ομάδα παίρνει μία καρτέλα. Μέσα από ένα πουγκί τραβάμε ένα μικρό καρτελάκι και λέμε την λέξη. Τα παιδιά παρατηρούν τη καρτέλα τους αν απεικονίζεται η εικόνα που τράβηξα.  Όποια ομάδα γεμίσει την καρτέλα της με τα 9 μικρά καρτελάκια κερδίζει φωνάζοντας BINGO! Διασκεδαστικό παιχνίδι και για την ώρα των Αγγλικών.


Τα αρχεία για να εκτυπώσετε και να παίξετε τα παιχνίδια μπορείτε να τα βρείτε στα παρακάτω pdf:

ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΚΛΟΟΥΝ- MEMORY GAME:

ΝΤΥΣΕ ΤΟΝ ΚΛΟΥΝ:

BINGO:

Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες δραστηριότητες και θεματικές όπως ΧΡΩΜΑΤΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και άλλα.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου