Σελίδες

ΤΑΞΙΝΟΜΙΣΗ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΩΝ

Εποπτικό υλικό 

Κόψτε και πλαστικοποιήστε τα χιονανθρωπάκια. Βάλτε τα παιδιά να τα ταξινομήσουν από το μικρότερο στο μεγαλύτερο και αντίστροφα.











ΕΚΛΟΓΕΣ 2014-15



Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έγινε την 17 Νοέμβρη αφού μιλήσαμε για τη Δημοκρατία και τη Δικτατορία. Αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς εκλογές στην τάξη μας και μάλιστα να ψηφίσουμε το αγαπημένο μας ζώο και το αγαπημένο μας χρώμα. ( Οι μισοί ήθελαν να ψηφίσουμε ζώο και οι άλλοι μισοί χρώμα όποτε αφού θέλαμε να είμαστε δημοκρατικοί ψηφίσαμε και τα δύο).

Πρώτα φτιάξαμε τις ταυτότητές μας:


 και τα ψηφοδέλτια

την κάλπη και το παραβάν
 

Και ξεκινήσαμε






Η καταμέτρηση τον ψήφων ( η αγωνία ήταν πολύ μεγάλη)



Ο νικητής των ζώων: Η γάτα



 Στα χρώματα είχαμε ισοπαλία: Το κόκκινο και το ροζ

Τα βιβλία που διαβάσαμε:


 

Ζήτω η Δημοκρατία!!!!!


















Πώς οι γονείς μειώνουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών





Όλοι οι γονείς αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να έχουν τα παιδιά τους αυτοεκτίμηση και να πιστεύουν στο εαυτό τους και τις ικανότητες τους. Ωστόσο πολλές φορές άθελα τους κάνουν ορισμένα λάθη που έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα από αυτά:



  • Τα επιβραβεύουν υπερβολικά. Η αυτοεκτίμηση είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας, είναι αυτό που νιώθουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Οι υπερβολικοί έπαινοι και οι συνεχείς επιβραβεύσεις έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να χρειάζονται συνεχώς κάποιον άλλο για να τους επιβεβαιώνει πόσο καλά και ικανά είναι. Επίσης σταδιακά αγχώνονται, αφού το κυνήγι του επαίνου γίνεται αυτοσκοπός, ενώ όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρξει έπαινος, τα παιδιά νιώθουν αποτυχημένα.

  • Ενδιαφέρονται μόνο γα τα αποτελέσματα. Αυτό που έχει σημασία κάθε φορά, είτε πρόκειται για τους βαθμούς στο σχολείο, είτε για αθλητικές επιδόσεις, δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η προσπάθεια. Η αυτοεκτίμηση χτίζεται, όταν οι γονείς δίνουν στο παιδί να καταλάβει πώς αναγνωρίζουν και εκτιμούν την προσπάθεια που έκανε, τον αγώνα που κατέβαλε ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

  • Επεμβαίνουν συνεχώς. Κανένας γονιός δεν θέλει το παιδί του να αποτυγχάνει και να στεναχωριέται, γι’ αυτό ενστικτωδώς οι περισσότεροι επεμβαίνουν για να το προστατέψουν και να το γλιτώσουν από την αποτυχία. Όμως, πώς ένα παιδί θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αν δεν προσπαθήσει το ίδιο, αν δεν κάνει λάθη και αν τελικά δεν μάθει μέσα από αυτά; Επιπλέον, αν κάνετε τα πάντα εσείς, το παιδί θα νομίζει ότι δεν το εμπιστεύεστε.

  • Δεν ακούν τα παιδιά τους. Πολλές φορές αυτό που χρειάζονται τα παιδιά από τους γονείς είναι να σταματήσουν και να τα ακούσουν. Να ακούσουν αυτά που θέλουν να πουν, αυτά που σκέφτονται, αυτά που νιώθουν. Απλά να τα ακούσουν και να τους δείξουν ότι υπολογίζουν τη γνώμη και τα συναισθήματα τους.

  • Βάζουν ταμπέλες. Οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί και οι ταμπέλες που συχνά χρησιμοποιούν οι γονείς, είναι ότι χειρότερο για την αυτοεκτίμηση των παιδιών. Μπορεί για εσας ένας χαρακτηρισμός να φαίνεται αθώος, στην πραγματικότητα όμως πληγώνει βαθιά τα συναισθήματα του παιδιού.



Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει



Διαβάσαμε το πολύ ωραίο παραμύθι του Μάνου Κοντολέων  
Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει.
Βρήκαμε στην υδρόγειο σφαίρα τον Βόρειο πόλο κι επειδή το ενδιαφέρον που έδειξαν τα παιδιά ήταν πολύ μεγάλο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε τις επόμενες μέρες με τη ζωή στους πάγους.
Δραματοποιήσαμε το παραμύθι , το ζωγραφίσαμε και τα παιδιά βρήκαν δικούς τους τίτλους για το παραμύθι: 
Ο Χιονάνθρωπος πάει στο Βορρά (Άλκης)
Ο Χιονάνθρωπος ( Κατερίνα, Κωνσταντίνος,Δέσποινα)
Ο χιονάνθρωπος και ο αετός (Δέσποινα Κ.)
Ο χιονάνθρωπος που έλιωσε (Σείτ)
Ο χιονάνθρωπος που δεν είχε στόμα (Θοδωρής)
Η Παναγίτσα ( Σοφία Κ.)
Ο χιονάνθρωπος που έπεσε στη θάλασσα ( Μάριος)

Φτιάξαμε χιονανθρωπάκια 


 Και μία χιονανθρωπίνα
 Το επιτραπέζιο παιχνίδι που φτιάξαμε το λάτρεψαν
 Τα παιδιά αποφάσισαν πως όταν ο χιονάνθρωπος θα τυχαίνει σε ήλιο θα πηγαίνει ένα κουτάκι πίσω (γιατί λιώνει), ενώ στη χιονονιφάδα θα προχωράει 2 κουτάκια μπροστά. Κερδίζει ο χιονάνθρωπος που θα φτάσει πρώτος στο Βόρρειο Πόλο.


Καλώς μας ήρθες νέε χρόνε!!!! 2015

2015
Ο νέος χρόνος ευχόμαστε
πολλές χαρές να δώσει,
κι αν ήταν λίγες του παλιού
να μας τις συμπληρώσει...
Δραστηριότητες για το νέο έτος και κοπή Βασιλόπιτας
Σχηματίζω το 2015







Φτιάξαμε και αστεράκια ευχών με τις ευχές μας για το νέο έτος 
( ιδέα από τη συνάδελφο Κατερίνα Παπαευθυμίου 


Το ραβδάκι είναι από τελειωμένους μαρκαδόρους (ανακύκλωση)

Το φύλλο εργασίας για το 2015:


ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
Φέτος τα βασιλοπιτάκια μας ήταν κεκάκια που μας πρόσφερε ο παιδικός σταθμός Περιθωρίου με τον οποίο συστεγαζόμαστε

Και η τυχερή ήταν η  Φωτεινούλα!!!!!!
Φωτεινή να είσαι πάντα καλότυχη στη ζωή σου!!!!
Το δώρο της Φωτεινής το βιβλίο 

Φυσικά το βιβλίο το απολαύσαμε όλοι μαζί!!!!

Οι ευχές μας για το νέο έτος:
 Αγάπη, ευτυχία, ειρήνη και να είμαστε όλοι φίλοι!!!!!!